Solutii si Aplicatii RFID

Industrie si Logistica

Urmarirea paletilor

Costul si rentabilitatea in managementul lantului de aprovizionare depind in mare masura de eficienta si calitatea transportului. Provocarea consta in mutarea rapida a cantitatilor cu cea mai mica cantitate de manevrare in cel mai eficient si profitabil mod posibil. Unul dintre cele mai recente instrumente pentru gestionarea distributiei cantitative este identificarea prin radiofrecventa (RFID) aplicata pe paleti din plastic si lemn si containere de plastic reutilizabile (RPC). 

Etichetele RFID, cum ar fi produsele fabricii de etichete, va pot ajuta sa rezolvati unele dintre problemele logistice care afecteaza industria de paleti / RPC. Ineficiente in urmarirea logistica, containere pierdute si gresite, date inexacte privind rata de utilizare care pot duce la facturarea incorecta a clientilor si la veniturile pierdute.

Datele necesare pentru rezolvarea acestor probleme pot fi acum scrise direct si stocate pe etichetele RFID atasate RPC-urilor, deoarece aceste elemente se deplaseaza in diferite puncte din lantul de aprovizionare. Utilizand etichetele RFID, companiile sunt mai in masura sa isi gestioneze paletele si RPC-urile si sa obtina date mai exacte despre produse. Cu milioane de paleti in uz, este important sa aveti 100% date corecte despre aceste recipiente si sa le puteti urmari cu mai putina munca.

Urmarirea cilindrilor de gaz

Solutia integreaza procesele de productie, depozitare si distributie, in masura in care fiecare cilindru de gaz este etichetat si datele din etichete sunt citite automat si introduse in sistem. Erorile omului din cauza scrierii de mana ilizibile, lizibilitatea slaba pot fi prevenite. Aceasta automatizare imbunatateste precizia generala, permite o utilizare eficienta a activelor, permite o revenire mai rapida a inventarului, creste siguranta angajatilor si a clientilor, reduce pierderea cilindrilor si imbunatateste experienta clientilor.

Vizibilitatea pentru piata Cilindrului de gaze este conceputa pentru a asigura vizibilitatea completa a sticlelor de gaz, deoarece fiecare recipient individual si continutul sau sunt identificate in mod unic. Clientii se bucura de puterea informatiilor, cum ar fi dimensiunea populatiei, locatia activelor, gestionarea returnarilor, calculele pierderilor si imbunatatirile de securitate, modelare dinamica si planificare avansata a flotei de active, defectiuni si defectiuni ale activelor si modalitati de diminuare a acestora, trasabilitate si rechemare a produselor si gestionarea intretinerii in cazul in care se pot realiza reduceri semnificative ale costurilor.

Urmarirea butoaielor de bere

Astazi majoritatea fabricilor de bere utilizeaza sisteme manuale sau coduri de bare pentru a-si urmari butoaiele de bere. Cu ambele metode, este dificil sa se spuna care client are care butoaie si cine este responsabil pentru butoaiele deteriorate cand sunt returnate la fabricile de bere. Atunci cand este aplicata proceselor de afaceri corecte, RFID va spune berii cu siguranta absoluta unde si cand au fost livrate cujele lor si cine are butoaie care sunt disponibile pentru a fi returnate la fabricile de bere care urmeaza sa fie reumplute. 

Fabrica de etichete a dezvoltat aplicatia Tag pentru aplicatia de urmarire a butoaielor de bere. Recomandata cu o constructie robusta pentru eticheta de durabilitate ridicata, cu o lungime de citire lunga, cu o pastrare a datelor de 50 de ani si care functioneaza eficient pe suprafete metalice metalice on/off.

Urmarirea activelor IT

Operarea sigura si eficienta a centrului de date este esentiala pentru companii si institutii. Cu integritatea datelor, cerintele legale si de conformitate ale industriei devenind mai critice, capacitatea de a documenta componente critice ale serverului si SAN devine din ce in ce mai importanta ca niciodata. Securitatea si gestionarea eficienta a centrelor de date pornesc de la vizibilitatea activelor IT prin urmarirea in timp real si monitorizarea serverelor, a benzilor SAN, discuri si componente critice IT. Urmarirea a mii de active intr-un centru bancar tipic si garantarea faptului ca laptopurile care parasesc o cladire sunt autorizate sa faca acest lucru – si sunt la utilizatorii autorizati corespunzator – este o sarcina greoaie pentru ofiterii de securitate bancara.

Urmarirea laptopului:

Angajatii si contractorii care intra si parasesc cladirea deseori poarta computere laptop care, in multe cazuri, sunt proprietatea organizatiei, dar sunt atribuite unei anumite persoane. Pentru a urmari laptopurile si pentru a se asigura ca nici unul nu se lasa in mainile gresite, gardienii de la usa ar inspecta pungile de calculator ale persoanelor si, dupa ce vor gasi un laptop, ar cauta numarul de serie afisat pe computer intr-un director al companiei, autorizat sa utilizeze masina respectiva. Garzile ar trebui apoi sa determine daca individul care detine laptopul a fost cel caruia ia fost atribuit. Acest sistem a consumat mult timp, a condus la cozi lungi, pe masura ce angajatii au iesit din cladire, si a fost o sursa de frustrare atat pentru personalul de securitate, cat si pentru muncitori. Cu sistemul RFID, procesul a fost automatizat. Fiecare laptop este atasat unei etichete pasive cu un numar de identificare unic. Acest numar este legat in sistemul back-end de numarul de serie, marca si modelul computerului, precum si de numele si fotografia persoanei autorizate sa o utilizeze.

Urmarirea activelor industriale

Identificarea prin radiofrecventa este o tehnologie ideala pentru urmarirea activelor. Acum nu este nevoie sa stocati de fiecare data o descriere completa despre ele. Etichetele RFID sunt calea cea mai simpla de a le urmari. Fiecare produs tagat poate fi urmarit prin citirea urmatoarelor semnale radio de la fiecare eticheta. Etichetele noastre de urmarire a activelor va permit sa obtineti instantaneu locatia generala a obiectelor etichetate oriunde intr-un spatiu specificat. Urmarirea activelor va permite sa monitorizati starea, locatia si disponibilitatea in operatiile extinse; gestionati activele la cerere, cunoscand unde sunt acestea si stimulati productia, obtinandu-va activele unde trebuie sa fie fara intarziere.

Integrati-va procesele de afaceri cu cunostinte la cerere despre procesul de fabricatie in timpul procesului si luati decizii mai informate. Urmarirea activelor poate fi utilizata in diverse industrii cum ar fi manipularea bagajelor, manipularea coletelor, lantul de aprovizionare, industriile de servicii, logistica distributiei si companiile de productie pentru a identifica bunurile si obiectele intr-un mediu industrial.RFID Industrial Asset Management este un instrument puternic pentru stimularea activitatilor comerciale cu profituri maxime. Produsele Tag Tag Factory indeplinesc cerintele unor medii industriale dure.

Aplicatie pentru spalatorii

Tehnologia RFID este o tehnologie de baza in urmarirea articolelor de imbracaminte in inchirierea si curatarea chimica a textilelor in multe parti ale lumii. Eticheta de spalare ofera beneficii imediate si pe termen lung pentru gestionarea articolelor de imbracaminte in procesul de urmarire si a ciclului de viata. Cititi automat articolele de imbracaminte si furnizati o eticheta durabila care ar putea supravietui spalarilor multiple. Eticheta flexibila pentru spalatorie este independenta de frecventa, care este ideala pentru aplicatiile de rufe si pentru a satisface rezistenta mecanica ridicata, chimica si chimica necesara pentru mediile dure comune pentru aplicatiile de spalare.

Usor de spalat si usor de indoit functioneaza eficient cu o gama foarte buna de citire. Usor pentru aplicatii de spalare, impermeabilizare si temperatura ridicata. Interval flexibil de citire / scriere (dependent de cititor). RFID este o tehnologie de baza in urmarirea articolelor de imbracaminte in inchirierea de articole textile si in curatarea chimica in multe parti ale lumii. Eticheta de spalare ofera beneficii imediate si pe termen lung pentru gestionarea articolelor de imbracaminte in procesul de urmarire si a ciclului de viata.

Urmarirea bijuteriilor

In momentul de fata, majoritatea inventatorilor de pietre pretioase ale bijutierilor sunt zilnice sau saptamanale. Acesta este adesea un proces complet manual, care necesita manipularea fiecarui element de bijuterii separat si, prin urmare, este foarte mare consumator de timp si predispus la erori. Acest tip de urmarire a inventarului poate conduce la o greseala de deplasare, o pierdere sau chiar un furt. Intr-o afacere premium, cum ar fi aceasta, chiar si o mica eroare sau pierdere poate fi semnificativ costisitoare.

Cantitati uriase pot fi pierdute din cauza urmaririi ineficiente si lente a inventarului. Desi RFID este utilizat pe scara larga ca instrument eficient in industria comertului cu amanuntul, o aplicatie cu avantaje imediate si directe este urmarirea bijuteriilor. Sistemul de urmarire a bijuteriilor pe baza de bijuterii pe baza de biti RFID permite inventarierea urmaririi prin scanare si, prin urmare, actualizarea stocului instantaneu, in acelasi timp, cresterea productivitatii personalului. Mai mult decat atat, prin automatizarea acestor procese, bijutierul se poate concentra asupra activitatii sale principale de vanzare.

Identificarea si trasabilitatea containerelor

Semnele pasive RFID pot fi programate cu continut si locatii atribuite si apoi plasate pe containere stocate si expediate in intreaga lume. Informatii suplimentare pot fi colectate si adaugate la eticheta RFID. Sistemul de urmarire poate identifica miscari neprogramate, astfel ca managerii si securitatea pot pastra o pista si pot preveni furtul de incarcaturi care apare anual. Majoritatea acestor pierderi apar prin coluziunea din cadrul retelelor legale ale proprietarilor de marfuri. Lipsa de integritate in lanturile de aprovizionare care se intinde pe intreg continentul face ca controlul fraudei, furtului si securitatii sa incalce o sarcina foarte dificila.

Este benefic sa urmariti containerul de expediere cu RFID, daca containerul este un activ returnabil sau reutilizabil. Utilizand etichetele RFID pe paleti, tobe, rafturi si alte recipiente de transport pentru a-si urmari miscarile si pentru a le asocia cu anumite expedieri ale clientilor, organizatiile construiesc o baza precisa de informatii pentru a recupera mai multe active si a le gestiona mai eficient. lantul logistic poate fi garantat numai daca exista o cale de custodie care acopera intreaga operatiune, inclusiv verificarea marfurilor atunci cand sunt incarcate containerele, verificarea marcajului recipientului. ID-ul pasiv RFID a fost identificat ca fiind tehnologia cea mai potrivita si mai rentabila pentru implementarea universala a sigiliilor electronice de securitate.

Gestionarea deseurilor

RFID este acum utilizat de municipalitati pentru monitorizarea colectarii deseurilor. Cautarile de eliminare a deseurilor echipate cu cititoare RFID capteaza cutii marcate cu etichete RFID. Cititorii inregistreaza apoi ora exacta si locul de fiecare data cand un cos de gunoi este golit. Acest lucru permite un nou grad de monitorizare si control al procesului de eliminare a deseurilor. Prin instalarea etichetelor RFID pe camioane, identificarea este automata la locurile de depozitare a deseurilor, iar greutatea deseurilor poate fi inregistrata intr-o baza de date integrata care serveste organizatiei.

Etichetele atasate la recipientele pentru deseuri permit operatorilor sa monitorizeze calitatea sortimentului, sa urmareasca numarul de reparatii ale containerului si sa urmareasca continutul acestuia. De asemenea, simplifica facturarea pentru servicii si sprijina punerea in aplicare a stimulentelor. Implementarea RFID permite astfel o vizualizare centralizata a intregului proces in timp real.

Selectarea etichetelor poate avea un impact enorm asupra succesului unei initiative de gestionare a deseurilor. Integratorii de sistem, producatorii de bin si producatorii de ascensoare asteapta fiabilitate. Fiecare eticheta instalata trebuie sa functioneze si sa continue sa functioneze. Echipamentele de gestionare a deseurilor vin in mai multe forme, materiale si dimensiuni, fie mari sau mici, din metal sau plastic, rezidentiale sau comerciale; acestea sunt toate supuse unor medii dure si manipulari dure.

Afara, ele se confrunta cu caldura, frig, ploaie, zapada si gheata. Chiar si in uz obisnuit, ele sunt aruncate, intoarse si aruncate, fie de oameni, fie de masini. Acestea se pot confrunta cu substante chimice daunatoare, in interior sau in exterior, iar in unele aplicatii, si in ridurile de spalare a energiei. In fata acestor provocari, se asteapta de multe ori sa dureze un deceniu sau mai mult. M-Superior este ideal si potrivit pentru o astfel de aplicatie.

Gestionarea depozitului si distributiei

Operatiile centrului de depozitare si de distributie sunt in crestere la tehnologia de identificare a frecventelor radio (RFID). RFID se dovedeste a fi o resursa eficienta din punct de vedere al costurilor pentru economisirea timpului, imbunatatirea vizibilitatii si reducerea cerintelor de munca pentru o varietate de operatiuni de transport maritim, de primire si de gestionare a inventarului. Interesul in utilizarea tehnologiei de identificare a frecventelor radio

(RFID) in operatiunile de depozitare si de distributie este la un nivel ridicat de timp. Identificarea si urmarirea wireless cu ajutorul RFID reprezinta o noua modalitate de a efectua operatiuni, ceea ce creeaza noi beneficii si provocari. Multi furnizori de hardware si software incep tocmai sa exploreze modul in care tehnologia RFID poate lega sistemele de gestionare a depozitelor (WMS) pentru a produce un depozit / DC de eficienta incredibila.

Mai multi furnizori WMS accepta acum introducerea datelor RFID in software-ul lor. Comerciantii cu amanuntul experimenteaza tehnologia RFID in rafturile magazinelor stocate pentru a urmari inventarul marcat si pentru a anunta fie camera din spate, fie furnizorul atunci cand stocul este scazut. Aplicatia poate fi modificata pentru a fi utilizata in depozite si centre de distributie pentru gestionarea materialelor si inventar.

Stoc in timp real

Identificarea electronica a animalelor

Intr-o economie globala, preocuparile legate de sanatatea animalelor si potentialul acestora de a declansa embargouri comerciale fac identificarea animalelor prin tehnologia RFID o necesitate si mai critica. Abilitatea de a urmari inapoi prin lantul de productie alimentara furnizeaza agentiilor nationale si internationale de sanatate un instrument valoros in controlul raspandirii bolii. Producatorii pot, de asemenea, sa-i asigure pe exportatori ca un anumit animal nu a fost expus la o boala infectioasa, la un medicament sau la aditivi alimentari. Identificarea animalelor prezinta provocari unice furnizorilor de tehnologie. Cele mai multe aplicatii de urmarire a activelor pastreaza produsele sub control uman strict asupra liniilor de asamblare si in depozite si camioane. Animalele si animalele salbatice etichetate pentru studii de mediu sunt vii si adesea libere sa se deplaseze intr-o varietate de medii.

Acces si securitate

Transport public

Cardurile RFID fara contact pentru sistemele mari de metrou si alte sisteme de trafic ofera numeroase beneficii in comparatie cu biletele conventionale de contact. Avand in vedere ca validarea biletelor se efectueaza fara contact direct cu un cititor, organizatiile de transport public sunt capabile sa realizeze economii de costuri prin eforturi reduse de intretinere pentru echipamente mecanice puternic solicitate in sistemele conventionale de transport pe baza de contacte. In plus, procesul de validare a biletelor este mult mai rapid decat stampilarea manuala, reducand astfel cozile de asteptare si oferind un pas convenabil pentru pasageri. Controlul accesului si intrarea in timp (bilete si carduri) sunt aplicatii centrale.

Transportul public implica tehnologia RFID, tehnologie ce este din ce in ce mai folosita in acest domeniu. Aplicatiile de transport public bazate pe RFID contribuie la cresterea semnificativa a eficientei cu cateva milioane de pasageri pe zi, care trebuie sa fie echipate cu solutii de acces fiabile si convenabile. Adoptarea de sisteme de intrare fara contact in transportul public este in crestere nu numai pentru cardurile de acces de inalta calitate. Operatorii de transport public incearca din ce in ce mai mult sa-si imbunatateasca sistemele cu solutii cuprinzatoare care acopera intreaga gama de bilete utilizate.

Control acces

Tehnologia RFID ofera o solutie de control al accesului fara maini, cu multe avantaje fata de simbolurile si sistemele traditionale de control al accesului. Cu sistemele conventionale, cum ar fi codul de bare, banda magnetica si cititoarele de proximitate, utilizatorul trebuie sa se ocupe de insigna si sa o puna aproape sau sa faca contact fizic cu cititorul. Tehnologia de control al accesului RFID permite utilizatorului sa se bucure de control complet al accesului liber al mainilor. Etichetele RFID care sunt utilizate in sistemul de control al accesului pot raporta orice acces neautorizat si pot emite o alerta asupra software-ului gazda. In plus, acesta poate fi utilizat pentru a declansa aparate de fotografiat si inregistratoare video pentru a capta acces neautorizat sau autorizat in timp real RFID pentru sistemele de control al accesului angajatilor fiind utilizat in intreaga lume.

Exista multe domenii in care etichetele RFID sunt transportate de persoane pentru a le permite accesul la facilitati sau servicii cum ar fi accesul securizat la locul de munca, accesul la echipamente periculoase, accesul la computer sau vehicul, accesul la facilitatile de agrement.

Colectarea electronica a taxelor

Tehnologia RFID poate reduce in mod dramatic vehiculele de asteptare la autostrazi, viteza de transfer a vitezei si imbunatatirea semnificativa a calitatii vietii pentru navetisti si comunitati. Operatiunile electronice de colectare a taxei de circulatie sa se produca in conditii normale de conducere pe autostrada Taxa de drum deschisa elimina barierele din plaja si creeaza un nou tip de drum cu taxa care atenueaza congestionarea. Taxa de inchiriere a vehiculelor cu ridicata este o extensie a colectarii taxelor electronice. Este, de asemenea, un concept care castiga rapid favoruri cu agentii de transport si planificatori, deoarece le permite sa utilizeze mai bine vehiculele cu grad ridicat de ocupare a vehiculelor, adesea neutilizate.

Cu taxa de ocupare ridicata, vehiculele cu un singur pasager (SOV) pot conduce pe benzi HOV contra unei taxe. Drumurile rutiere deschise permit autoritatilor de taxare sa aiba flexibilitatea de a stabili tarifarea variabila pentru serviciile de taxare. Tipurile de preturi includ prime sau reduceri in functie de ora din zi si nivelul de congestie. Modelele de tarifare variabile pot fi pre- stabilite sau modificate in timp real, raspunzand la situatiile de trafic existente. Pretul variabil permite autoritatilor de transport sa maximizeze utilizarea benzilor HOV.

Contactati-ne

Pentru mai multe detalii legate solutiile, produsele si aplicatiile RFID, va rugam sa ne contactati!